Elektriciteit

Binnenkort kunt u op deze pagina de actuele opbrengst zien van onze zonnepanelen op het dak. Dat zal dan middels onderstaande knop kunnen:

De elektriciteit is uitgevallen!! Wat nu??
Als de elektriciteit is uitgevallen (zoals gebeurd is op 30 april 2023) brandt er geen licht. Er is echter wel noodverlichting in de garage en in de berginggangen. De grote garagedeur gaat dan automatisch open, zodat auto’s kunnen in- en uitrijden. Er is echter GEEN noodverlichting in de trappenhuizen en de lange gangen op de etages. Het is daar pikkedonker. Het is dus zaak, als u beslist uw woning wilt verlaten, dat u verlichting meeneemt. Een zaklamp, of gebruik de verlichting van uw telefoon. Als u niet noodzakelijkwijs uw woning moet verlaten, doe dat dan ook niet. Blijf rustig thuis afwachten tot de stroomvoorziening weer is hersteld.
Bedenk: Stroomuitval op zich is geen noodgeval. Blijf rustig, maak er zelf geen noodgeval van.
Het kan natuurlijk zijn, dat u toch uw woning moet verlaten (een afspraak of een andere dringende zaak). Neem dan verlichting mee en loop heel voorzichtig. De branddeuren op de lange gangen zijn dan automatisch gesloten! Maar u kunt er wel doorheen.
Ook is van belang dat u tevoren een noodroute uitprobeert! Weet welke obstakels u tegenkomt. en hoeveel trappen u af moet. Probeer de route eens uit met uw ogen gesloten!

Huisaansluiting – In de meterkast heeft u uw eigen elektriciteitsmeter voor het verbruik in uw appartement. U betaalt daarvoor het tarief van uw leverancier.

Fietsenberging – Heeft u een wandcontactdoos in uw eigen fietsenberging, dan betaalt u voor de stroom die u daar afneemt, het tarief dat de VvE u éénmaal per jaar berekent. De VvE heeft een grootverbruikersaansluiting en betaalt daarvoor een ander tarief dan uw huisaansluiting. Het tarief dat de VvE aan u doorberekent geldt van 1 jan 2023 t/m 31 dec 2024 en bedraagt € 0,77 per kWh. Dat wordt u jaarlijks in rekening gebracht door Newomij.

Laadpaal – Gebruikt u stroom via uw laadpaal in de garage om uw auto op te laden, dan betaalt u ook van 1 jan 2023 t/m 31 dec 2024 het VvE tarief van € 0,77 per kWh. Dat wordt u in rekening gebracht door Blue Current.

Scootmobielruimte – In de scootmobielruimte zijn nu ook laadpunten aangebracht. Plaatshouders hebben de beschikking over hun eigen oplaadpunt. Zij betalen daarvoor een vast bedrag per maand. (Zij worden daarover binnenkort persoonlijk geïnformeerd).