Ramen

Thermische breuk

Onlangs zijn er een aantal ramen gesprongen doordat het temperatuur verschil tussen de binnenruit en buitenruit (van het dubbele glas) te groot werd. Als dit optreedt, kunnen de kosten voor uzelf zijn indien dit u aangerekend kan worden. Het kan u worden aangerekend wanneer u bijvoorbeeld de ramen hebt beplakt met folie. Dan loopt de temperatuur in de ruit extreem op met breuk tot gevolg. Het kan ook optreden wanneer u rolgordijnen gebruikt met een reflecterende laag, zodat de warmte naar de ruit terugkeert. Of wanneer u juist de ruit afkoelt door er een ventilator op te zetten. Wees dus voorzichtig met uw ruiten! Laat voldoende ruimte tussen het glas en (rol)gordijnen, shutters, enz.
U kunt hier een hoop geld besparen!

Raambewassing

Misschien heeft u al gemerkt dat een schoonmaakbedrijf de ramen van de 4 entreehallen schoon maakt. Dat gaan zij de komende tijd ook regelmatig doen met alle ramen van de GEMEENSCHAPPELIJK RUIMTEN.

De ramen van uw appartement doen zij echter niet. Doordat overal in de appartementen kantel/kiep ramen zijn toegepast, is het in principe mogelijk om zelf uw ramen te wassen. Pas daarbij echter op! Hang niet te ver uit het raam, want dat is niet zonder gevaar. Als u er niet handig in bent, vraag dan een ander of die het voor u kan doen.

Huurders
In de huurovereenkomsten van de verhuurders staat dat de ramen een aantal maal per jaar bewassen worden. In de totale begroting van het complex is echter GEEN rekening gehouden met raambewassing. Er is nog steeds overleg gaande of die bewassing gaat plaatsvinden.

Eigenaren
Als veel eigenaren de wens hebben om (tegen betaling) toch de ramen te laten bewassen, komt dat ongetwijfeld tot uiting in de eerstvolgende Algemene ledenvergadering. Als de vergadering (alle eigenaren) besluit om tot bewassing over te gaan, zal de begroting voor volgend jaar aangepast moeten worden en leidt dit ongetwijfeld tot verhoging van de servicekosten.