Ramen

Thermische breuk

Onlangs zijn er een aantal ramen gesprongen doordat het temperatuur verschil tussen de binnenruit en buitenruit (van het dubbele glas) te groot werd. Als dit optreedt, kunnen de kosten voor uzelf zijn indien dit u aangerekend kan worden. Het kan u worden aangerekend wanneer u bijvoorbeeld de ramen hebt beplakt met folie. Dan loopt de temperatuur in de ruit extreem op met breuk tot gevolg. Het kan ook optreden wanneer u rolgordijnen gebruikt met een reflecterende laag, zodat de warmte naar de ruit terugkeert. Of wanneer u juist de ruit afkoelt door er een ventilator op te zetten. Wees dus voorzichtig met uw ruiten! Laat voldoende ruimte tussen het glas en (rol)gordijnen, shutters, enz.
U kunt hier een hoop geld besparen!

Raambewassing

De ramen van de gemeenschappelijke ruimten, de entreehallen, huiskamer, glazen wand tussen tuin en trap worden 4 keer per jaar gewassen. 

Huurders
Voor de huurders zijn er voor dit jaar regelingen getroffen. Zowel de ramen van Luca-huurders, als de ramen van ASR-huurders, worden 4 x gewassen. Zij worden door hun verhuurder op de hoogte gehouden. 

Eigenaren
De eigenaren hebben in de laatste Ledenvergadering te kennen gegeven dat zij hun ramen eveneens gewassen willen hebben. Dat gaat ook gebeuren. De drie verschillende partijen (2 partijen huurders en 1 eigenaren), met elk hun eigen belangen en reeds afgesloten contracten, moeten echter overeenkomen dat één bedrijf de ramen van het gehele pand gaat wassen. Dat vergt extra tijd. Het streven (en de verwachting) is dat er per 1 januari 2024 een gezamenlijke regeling is. Dit houdt in dat alle eigenaren zich vóór 1 januari moeten uitspreken over de nieuwe regeling. 
Zolang er geen gezamenlijke regeling is, zult u het zelf moeten (laten) doen.