Binnentuin

Ga bij mooi weer lekker in de tuin zitten en maak een praatje met je buren. Er staan twee picknicktafels klaar om je te ontvangen. Gewoon doen!

De tuin is voorzien van een professionele watergeef installatie en wordt ook door professionele mensen onderhouden. Het is dus niet de bedoeling dat u iets verandert, aanbrengt, weghaalt of wat dan ook. Ook de plantenbakken nabij de woningen dienen ongemoeid te worden gelaten. Er mogen geen planten worden weggehaald of geplant. Het onderhoud door de professionals is kostbaar, maar garandeert dat de uitstraling en aanblik er goed uit blijven zien.

U gooit natuurlijk geen peuken in de tuin en ook uw hond of kat wordt hier niet uitgelaten. Evenmin wordt het op prijs gesteld dat u muziek afspeelt die algemeen hoorbaar is.  

Maar bekijk gerust de fraai bloeiende krentenbomen (april), de grootbladige Paulownia’s prachtige blauwe bloemen (mei/juni) of het fijne glinsterende blad van de Gleditzia’s. 
Geniet van de tuin en hou het voor iedereen gezellig!

Wat groeit er allemaal in de binnentuin?
Bomen:
De 3 grootste bomen met groot blad zijn Paulownia’s, of Anna Paulowna bomen.
De 5 kleinere bomen met heel fijn ingesneden blad zijn Gleditsia’s of Valse Christusdoorn.
De 8 kleinste bomen/struiken zijn Amelanchiers of Krentenbomen.

In de hoeken B en C liggen 2 plantperken waar bij aanleg planten in potten zijn gepoot. Dat zijn allemaal vaste planten. Er staat o.a. aster, sedum, kattestaart, geranium, echinacea, astilbe, nepeta, achillea, veronica en twee siergrassoorten, n.l. stipa en molinia.

In het grote middenperk en het perk aan weerszijden van de glazen wand, vind u aangeplante stipe en molinia en gezaaid gras.
In het gezaaide gras is eind maart een bloemenmengsel gezaaid waarin zomerbloeiende soorten opkomen: o.a. papaver (klaprozen), witte klaver, kamille, kruiskruid, geranium, en kleine melde.

Wilt u meer weten over de beplanting in de tuin met foto’s? Klik dan hier

Wilt u een rondleiding door de tuin meemaken?
Stuur dan een mail naar Rondleiding tuin