Entreehallen

Naamplaatje op uw brievenkast? Zie Naamplaatjes

Camera beveiliging
Beveiligingscamera’s zijn geplaatst bij de diverse ingangen. Op onderstaande tekening is te zien (rode vierkantjes) waar de camera’s geplaatst zijn.
Die plaatsen zijn: entrees A, B, C en D, scootmobielruimte, fietsenstalling, garageingang, glazen wand bij stadspleintrap.

Waarschuwing!
Onlangs is uit de garage een mooie elektrische fiets gestolen. Uiteraard heel vervelend voor de gedupeerde eigenaar.
Hieruit volgen twee leermomenten:
– Zet je fiets in een afgesloten ruimte, zoals eigen berging of fietsenstalling.
– Controleer bij het passeren van een deur of die (automatisch) geheel sluit.
De dief is binnengeslopen via een openstaande deur.

We hebben prachtige beveiligde entreehallen met mooi tegelwerk en fraai blauw en wit geschilderde muren. 
De brievenkast is voorzien van een videofoon en een sleutelschakelaar om te tweede deur te openen. Tip: gebruik die sleutelschakelaar! Dat is veel handiger dan de deur zelf openen met een sleutel (vooral als u iets draagt).

Lees hier hoe u het Ja/Nee plaatje op uw brievenkast kunt verwisselen.

De entrees worden wekelijks schoon gemaakt.
Hou de entrees schoon en laat geen rommel, reclamedrukwerk, enz. achter.

De deuren zijn voorzien van elektronische sluitsystemen. 
De buitendeur kunt u bedienen met een knop of sleutel.
De deur van entree B, C en D kan van 05.00 uur tot 20.00 uur worden geopend met de knop zodat kranten- en postbezorgers erin kunnen. Van 20.00 uur tot 05.00 uur werkt de knop niet en kunnen er dus ook geen buitenstaanders binnen komen.
De deur wordt dan bediend met een sleutel. 
De deur van entree A is van 05.00 tot 22.00 bedienbaar met de knop.

De binnendeur kunt u bedienen met de sleutelschakelaar in de brievenkast.

Als u op deze manier de deuren bedient, werkt dat zeer handig en blijven de systemen ook goed werken. Let er ook op dat de deuren na passage weer goed sluiten! Het is NIET de bedoeling dat vreemden binnen kunnen komen.

Laat geen vreemden binnen
Ons grote wooncomplex is aantrekkelijk voor verkopers, insluipers, dieven, ruziezoekers, enz. Let er daarom op, als u naar binnen of naar buiten loopt, dat de deur achter u sluit en er geen vreemden tegelijkertijd naar binnen glippen. Vraag desnoods aan een vreemde bij wie zij moeten zijn en laat ze zelf aanbellen in de hal.

Waarschuwing!
Blokkeer de deuren niet! Daardoor gaat de elektronica stuk, de motor van het sluitmechanisme brandt door en zelfs kan de deur ontzet raken (is allemaal al gebeurd!).

Zet dus geen dozen, tegels, emmers water, enz. tegen de deur, maar gebruik de sleutel!

Nog meer gezeur over de deur:
De deuren moeten in principe altijd gesloten blijven. Dat is om buitenstaanders buiten te laten staan, maar ook om bij brand uitbreiding van de brand te voorkomen. Laat nooit beide deuren gelijktijdig open staan, want dan trekt er een grote stroom lucht (= zuurstof) door het pand, waardoor een brand aanzienlijk verergert.

Mocht u nu – om wat voor reden dan ook – een deur tijdelijk open willen hebben, kijk dan naar onderstaande uitleg. Maar sluit de deur weer nadat u klaar bent!

De BUITENDEUR:

Als de deur normaal werkt, brandt lampje aan de halzijde. Dit lampje is tevens een schakelaartje dat je kunt indrukken (m.b.v. een trapje of stokje).
Let op: in hal A en B is het lampje aan de halzijde het LINKER lampje (zoals hierboven), in hal C en D is het lampje aan de halzijde het RECHTER lampje!
Als de deur open staat, drukt u het MIDDELSTE lampje/schakelaartje in. Dan blijft de deur permanent open staan.
Middelste lampje brandt. De deur blijft open staan. Vergeet niet weer het LINKER/RECHTER (halzijde) lampje/schakelaartje in te drukken wanneer u klaar bent.

De BINNENDEUR

Bij de binnendeur is er slechts één schakelaartje. Normaal staat dit schakelaartje op stand 1. Dan werkt de deur automatisch.
Als u de deur permanent open wilt hebben, zet u dit schakelaartje op stand 2.
Vergeet niet het schakelaartje terug te zetten op stand 1 als u klaar bent.

Waarschuwing: Zet nooit twee deuren tegelijk open!
Plaats uw lading eerst in de eerste hal. Sluit de buitendeur. Plaats uw lading verder in de tweede hal. Sluit ook deze deur.

Zo houden we Lapis Leefbaar!